събота, 17 декември 2011 г.

Зазимяване на Пауловнии


Пауловниите останаха твърде малки, но все пак имат вдървена част, и за това избрах този метод за зазимяване на Пауловниите. Не знам дали е правилен. В шишетата има суха трева, стърготини от рязани дърва и пръст най-отгоре. Капачките на отрязаните шишета са запушени. Прецених, че преди време, когато нямаше пластмасови шишета се използваха стъклени буркани за захващане на рози от клонче, по което няма листа успешно. Значи може да се оправят и без външен въздух, докато нямат листа. Все пак, ако някой има мнение по въпроса с капачките може да го сподели.

2 коментара:

  1. Здравейте а необходимо ли е когато са вече на 6-7 месеца и са станали големи дръвчета да се зазимяват,питам защото и опадаха листата и незная това дали е нормално и трябва ли да направя нещо за да ги подготвя за през зимата

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ако това е първата им година е необходимо да се затрупат поне с 20 см пръст, надземната им част ще замръзне и ще изкарат наново от пъпки при корена, които не са измръзнали, а са били затрупани. Ако не е първа година няма проблем. Ще продължат да растат нагоре. Дори да измръзне надземната част корените и пъпките в основата са яки и няма да замръзнат и без затрупване.

      Изтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.